Morana Kasapović diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a na istom je fakultetu i magistrirala na poslijediplomskom studiju Međunarodnih odnosa. Na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1993. godine, najvećim dijelom u Redakciji vanjske politike. Izvještavala je s mnogih vanjskopolitičkih događaja, napravila nekoliko dokumentarnih filmova, radila intervjue s hrvatskim i stranim dužnosnicima te istaknutim pojedincima. Uređivala je i vodila više emisija na HRT-u: središnji Dnevnik, Odjeke dana, Vijesti, vanjskopolitički magazin Paralele, te je bila autorica projekta, urednica i voditeljica talk showa Uvijek kontra.

Igor Mandić, završio studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1963. godine. Od 1966. bio zaposlen u Vjesniku, kao kritičar u dnevnim novinama, kao kolumnist Vjesnika u srijedu, te interni recenzent, urednik i autor tekstova u pojedinim Vjesnikovim izdanjima. Od 1993. do 1995. pisao je kulturološke komentare za Slobodnu Dalmaciju, a 1997. prešao u slobodne umjetnike, te je objavljivao u raznim listovima, između ostalih i u Novom Plamenu. Bio je glavni urednik novina Vjesnik (2000.). Živi i radi u Zagrebu. 

Anica Tomić 2004. godine, diplomirala je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim toga, 2008. godine, diplomirala je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osnovala je “Theatre de femmes” (amatersku kazališnu skupinu), koja je djelovala od 1995. do 2003. godine. Gotovo redovito na svojim projektima surađuje sa dramaturginjom Jelenom Kovačević. Režira razna kulturna događanja (Europski dan opere, Dan otvorenog trga, Bijele noći, Festival svjetla). Radi kao suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, te kao kazališni pedagog i mentor. Dobitnica je raznih nacionalnih i regionalnih nagrada.

Helena Puljiz je višestruko nagrađivana politička novinarka i komentatorica s bogatim uredničkim iskustvom u unutrašnjoj i vanjskoj politici. Od novinarstva živi od studentskih dana, od 1993. godine. Tokom karijere novinarski se usavršavala u vodećim svjetskim medijima – BBC-u, Reutersu, The GuardianuSuosnivačica je Zbora istraživačkih novinara Hrvatske i osnivačica Sindikata novinara Jutarnjeg lista.

Tanja Jurin diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu gdje je kasnije stekla titulu sveučilišne specijalistice iz kliničke psihologije te doktorice znanosti iz područja kliničke psihologije. Trenutno je zaposlena kao viša asistentica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a već punih 15 godine osim znanstvenog i predavačkog rada bavi se i kliničkim radom (od psihodijagnostike, savjetovanja i psihoterapije) osobama s različitim psihičkim smetnjama i problemima. Psihoterapijsku izobrazbu započela 2005. godine edukacijom iz kognitivno bihevioralne terapije, nakon čega ubrzo započinje i s edukacijom iz seksualne terapije. 2012. godine stekla je certifikat iz seksualne psihoterapije u organizaciji Hrvatskog društva za seksualnu terapiju. Sudjeluje u edukaciji novih polaznika seksualne psihoterapije, ima bogato iskustvo u radu sa osobama koje imaju seksualne probleme i smetnje.

Robert Torre psihijatar, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, kritičkog pamfleta “Prava istina o psihijatriji” i zapažene nesvakidašnje knjige samopomoći “Ima li života prije smrti?”, u kojoj izlaže nalaze na pitanje što je život i kako ga živjeti. Pokazuje se što se iz ovog sada-i-ovdje života, bez ikakvih izvanjskih pretpostavki, može reći o ovom sada-i-ovdje životu. Iako psihijatar i psihoterapeut, ovdje istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, jer utemeljenju počela razborito vođenog života psihoterapija naprosto nije dorasla, nego samo egzistencijalistička filozofija.