18. - 24. svibnja
muzej za umjetnost i obrt
 hrv /

Kreativni

kutak

ZBF

kanal

Pratite nas

na FB

PR &

PRESS

Pomognite učiniti ZBF besplatnim za publiku

Prijatelji

ZBFa

en

Predstavljanja stranih gostiju

.

Ove godine zemlja partner Zagreb Book Festivala jest Kraljevina Švedska. Uz veliku podršku Švedske ambasade u Zagreb dovodimo neke od trenutno najpopularnijih švedskih autora i autorica, kako krimi romana, tako i dječje književne produkcije.

 

Program ćemo otvoriti predstavljanjem Jensa Lapidusa, čiji su romani doživjeli nekoliko ekranizacija, a predstavit ćemo i Kristinu Ohlsson, Roslunda i Thunberga, Svena Nordqvista, i Ulfa Starka.

 

Uz književne poslastice, čitatelje i posjetitelje također ćemo pobliže upoznati i s kulturom zemlje partnera pa ćemo tako imati i gastro ponudu, glazbeni program i radionice na kojima će sudjelovati sami autori. Sa željom da sedam dana živimo u festivalskoj atmosferi, program ćemo zanimljivim i živim sadržajima pokušati približiti što većem broju građana.

 

Osim švedskih autora i književnosti, predstavit ćemo i novu knjigu poznate turske autorice i novinarke Ece Temelkuran. Uz nju, svoju prvu knjigu Olivino nasljeđe predstavit će i književnica Alida Bremer, te Goran Samardžić, koji će predstaviti novu, hvaljenu zbirku priča Zimski zagrljaji.

 

Gosti