MACONDO
(Sudabeh Mortezai, 2014., 98 min), igrani film

Ramasan mora preuzeti veliku odgovornost za jednog jedanaestogodišnjaka. U tradicionalnom čečenskom društvu on nakon smrti svojega oca slovi za glavu obitelji i mora se brinuti o majci i dvije mlađe sestre. Njegov je svijet Macondo, izbjegličko naselje na rubu Beča. Njegov se svijet sruši kada u naselje dolazi Isa, ratni drug njegovog pokojnog oca.

BLACK BROWN WHITE
(Erwin Wagenhofer, 2011., 102 min), igrani film

Vozač kamiona Don Pedro sa svojim partnerom vodi malu špediciju koja je specijalizirana za prijevoz povrća. Kroz godine su razvili rafinirani sistem za prijevoz ilegalnih izbjeglica iz Afrike u Europu. Jackie, mlada Nigerijka bježi sa svojim sinom Emanuelom preko Sahare u smjeru sjevera. Njen cilj je Ženeva, gdje živi dječakov otac. Na afričko-europskoj granici susreću se Don Pedro, Jackie i Emanuel.

DJEČJA MAGIJA
(Ruth Rieser, 2016., 71 min), igrani film za djecu

Ljeto je stiglo, cirkus „Dimitri“ stigao je u dječje carstvo.
Ali gdje su djeca? „Nema nikoga“, tužno zaključuje klaun Leon i odlazi u potragu. Nešto se tajanstveno odvija tijekom dana i noći. Djeca postaju vidljiva. Odrasli preživljavaju u vlastitom svijetu. Puna radosti, djeca razvijaju svoju posebnu snagu i njihovi snovi postaju stvarnost.